Det var med stor glæde, at Thomas, Frederik og jeg — hjulpet og assisteret af dansk tegneseries nestor Carsten Søndergaard — drog til Lyngby for at interviewe den 80-årige tegneserielegende Jens Peder Agger. Agger var en nøgleperson i det danske tegneserieboom i anden halvdel af 70erne og gennem 80erne, først som aktivistisk bibliotekar og kritiker dernæst, og helt afgørende, som redaktør på Carlsen, men også i en kortere periode på Borgen og fra 90erne og frem på sit eget forlag Bogfabrikken. Han introducerede danske læsere for det nybrud, den internationale tegneserie oplevede i 70erne og fastholdt et blik for det udfordrende, men også det populære. I dag er han ved at dø af kræft. Vi er derfor enormt glade for at kunne viderebringe hans eget tilbageblik, råt for usødet.

Anden del på vej. lyt her og læs mere på Nummer9.