På årets sidste dag fik vi lagt et grundigt interview med selveste Chris Claremont op som både pod- og videocast. Det var en fornøjelse at møde manden bag min barndoms X-Men-læsning og interviewe ham på scenen på Bogforum, og det var intentionen at optage samtalen og lægge den op som podcast dengang, men vores udstyr fejlede. Det var derfor fantastisk at få muligheden for at lave dette interview, og ikke mindst at lave det sammen med Henry Sørensen, som skulle have været der, men ikke kunne, ude i Forum.

Claremont er meget talende og har snakket om de her ting i årtier, men jeg synes man får meget for sin tid — der er mange oplysninger at hente, han giver et interessant kig ind i sin arbejds- og tankeproces og selvom han undgår at blive for negativ, fornemmer man klart hans professionelle frustrationer og uenigheder mellem linjerne. Det kræver nok, at man interesserer sig for the X-Men og Marvel, men hvis man gør, er det virkelig et interview med vitaminer, synes jeg.

Lyt her og læs mere på Nummer9.