Det er nu officielt: Carlsen overtager det konkursramte forlag Mangismos udgivelser på det danske marked. En pressemeddelelse er dukket op ovre på Seriejournalen; den forklarer:

“Forlaget Carlsen overtager og viderefører alle Mangismos mangaserier med undtagelse af Gravitation og BASARA. Mangismo skulle i dette halvår have udgivet et eller flere bind i serierne KARE First Love, Samurai Deeper KYO, Vampire Game, I.N.V.U., Chrono Crusade, Full Metal Panic! og Hellsing. Carlsen føjede selv endnu en titel til deres manga-sortiment i november, nemlig serien Chobits.”

Fint at konstatere, at de fleste af serierne føres videre, men også bekymrende, at Carlsen nu er den eneste udgiver af asiatiske tegneserier i Danmark. Med sammenlægningen af Egmont og Bonnier/Carlsen administreres førstnævntes noget ynkelige mangaportefølje nu også fra Pilestræde. Ærgerligt at konstatere, at et energisk og ambitiøst foretagende som Mangismo ikke kunne klare vilkårene på de, trods mangaens forfriskende succes de seneste år, små og lunefulde skandinaviske markeder. Carlsen leverer ekspertise og kvalitet, men det er unægtelig problematisk at de nu på dette væsentlige område er de eneste.