Ovre på Seriejournalen kommenterer Hans Müller, tegneren bag en af de vindende striber i Berlingskes tegneseriekonkurrence, Bladtegner.dk, min kritik:

“Wivel, hvad mener du med “det meget begrænsede eksempelmateriale der er tilgængeligt”…? Du henviser til de 4 eksempler der i sin tid blev lagt på Berlingske.dk, antager jeg. Har du overhovedet ulejliget dig med at læse de 4 striber i de måneder de kørte i avisen? For at holde mig til mit egen stribe, fremhæver du den i mine øjne ringeste af dem alle (den med flyveren) og bruger den som grundlag for at sable hele molevitten som WM til Familiejournalen. Faktisk forholder det sig sådan, at netop den med flyveren ikke kom gennem min egen “censur” da jeg leverede 31 striber til at køre marts måned igennem i avisen. Men du har vel ikke læst resten af dem…? Jeg synes faktisk selv, at rigtigt mange af mine striber holdt et godt niveau, enkelte fungerede ikke rigtigt, men sådan er det jo…det er ikke så ofte man møder serieskabere der er lige skarpe hver eneste dag. …læg til dette det faktum at ingen af serierne fik mere tid end omkring 30 dage til at udvikle sig.”

Kære Hans,
Tak for din reaktion. Du har helt ret i, at du er blevet dømt på et spinkelt grundlag: da jeg bor i England og sjældent ser Berlingske, har jeg ikke set hele din produktion. Jeg har set dem, der ligger på Berlingskes hjemmeside pt. og nogle stykker undervejs mens den kørte, samt dem der ligger på Bladtegner.dk. Jeg kan derfor sagtens tage fejl, måske er de striber jeg har set ikke repræsentative, men jeg tillader mig at tvivle på at de er radikalt anderledes end det jeg ikke har set. Og jeg ser som sagt intet, der berettiger daglig optræden i et af vore store dagblade. Det samme gælder de andre vindere i forskelligt omfang. Jeg synes det var et perspektiv der var værd at tilføje en debat, der forekom mig at handle om alt andet end substansen.

Bedste hilsener, og held og lykke med dit arbejde!

Matthias