Fra Jakob Martin Strids Politiken-stribe anno 2001


Som Politiken-læsere og iagttagere af det danske tegneseriemiljø vil have bemærket, har det venerable dagblad netop udskrevet en tegneseriekonkurrence. De kigger efter den næste store Politiken-stribe, der kan være med til at tegne bladets grafiske identitet på tryk og internet i de kommende år. Det er noget af en begivenhed, fordi netop Politiken altid har været tegnernes hjemsted nummer ét i den danske presse og blot i de seneste årtier har givet spalteplads til centrale danske tegneserieskabere som Nikoline Werdelin, Ivar Gjørup og Jakob Martin Strid.

Tag endelig den anbefaling for gode varer, selvom den kommer fra et af medlemmerne af den jury, der om en måneds tid skal kåre vinderen. Jeg håber meget, at så mange tegnere — erfarne såvel som nye! — som overhovedet muligt derude vil byde ind. Og se at komme ud af starthullerne, for fristen er forholdsvis kort.

Læs mere og konsulter vejledningen her.