lucha.jpgOven på mit seneste indlæg om dansk fankultur, har det rumsteret lidt ovre i kaffeklubben. Jeg har nogle korte kommentarer:

1. Selvom diskussionen derovre har involveret folk, der er professionelle serietegnere, gør det dem ikke mindre fan-agtige når de diskuterer tegneseriedefinitioner, eller så meget andet. Hvilket er fint nok; det var ikke det min kritik gik på. Hvilket fører mig til:

2. Jeg har intet imod definitionslegen, men synes bare den skråsikre indstilling til/afvisning af tegneserieforskning som enten ikke-eksisterende, inkompetent eller ren og skær løgn og latin var et eklatant eksempel på fanrefleks og generel uvidenhed om hvad der foregår udenfor det snævert definerede tegneseriemikrokosmos visse fans bevæger sig i. Det fortjente skarp påtale.

3. Jeg har lært på den hårde måde ikke at tage den såkaldte ‘Soks’ ludende dovne opfordringer til “show me the money” alvorligt. Jeg har flere gange spildt alt for lang tid på at tilbagevise totalt henkastede og grundlæggende fejlagtige påstande fra ham, og vil opfordre ham til at bruge lidt mere tid på sit hjemmearbejde før han kan forvente at andre gør resten for ham. I forhold til den igangværende diskussion om tegneserieforskning har Carsten Søndergård postet en række titler, forfattere og links. På internettet er der noget der hedder Google. Andre kan finde ud af at bruge det.

4. Jeg er af Dan Knudsen blevet opfordret til at give mit besyv til definitionsdebatten, og selvom jeg ikke gik ind i det her for at genoptage netop den, er det en fair anmodning. Det er et kompliceret spørgsmål, og jeg har ikke én forkromet definition på hvad en tegneserie er, men snarere en række betragtninger jeg finder brugbare. Da jeg ikke pt. har tid til at skrive en mere formfuldendt udgave af dem, vil jeg henvise til denne redigerede tekst, som oprindeligt var del af en debat vi havde om emnet på Rackhams board tilbage i 2002. Den kommer ikke rundt om alt, men rummer en del stof til eftertanke, håber jeg.

5. Enhver lighed mellem ham med hatten og diverse forumbrugere er helt og holdent uintenderet. Det var hatten, ikke ham der har den på, der var det vigtige.