kunstpaaarbejdspladsen_figurer_fugle_solnedgang_1984.jpg
If you’re in Copenhagen, I urge you to visit the grand retrospective on William Skotte Olsen opening today at Kastrupgårdsamlingen and running till 2 January. Skotte Olsen (1945-2005) is one of the great painters of his generation in Denmark, and anywhere really.

While his oeuvre was plagued somewhat by overproduction, especially in the later years, his best work is amongst the most beautiful and affecting to come out of the 60s generation, merging expressive exuberance with spirituality affect in pictures of rare compositional acuity and deep colouristic sensitivity. A true original.

Full disclosure: the show is curated by my father, who has also written the catalogue, but don’t let that deter you. Go — you won’t regret it.

William Skotte Olsen, Figures and Birds with a Sunset, 1984, oil on canvas, 86 x 116 cm., Foreningen Kunst på Arbejdspladsen.

4 Comments

  1. Tak for tippet! Det ser godt ud.

    Nå, Mikael Wivel ER din far. Jeg kom til at gå og spekulere over det for nylig, da jeg købte hans bog om Carl-Henning pedersen inde på Statens Museum for Kunst… og da jeg bagefter så dig stå og snakke med een eller anden lige da jeg kom ud af museet.

  2. Den er super. Jeg er hoppet lidt på billedkunstvognen på det sidste, fordi jeg lidt føler at jeg efterhånden HAR læst alle tegneseriehovedværkerne. Alle de modernistiske malere er til gengæld nyt og spædende ukendt land, bortset fra et par enkelte Picasso og Miró bøger jeg har haft stående i mange år.

  3. Livet bliver bestemt rigere af, at lave andet end at læse tegneserier. Nogle gange spekulerer jeg på, hvad al den tid jeg bruger på det kunne være gået til i stedet. Men sådan er der jo så mange afvejninger i livet…

Comments are closed.