nummer9.jpg

I dag blændes der op for et nyt dansk webmagasin om tegneserier, nummer9 — et bud på en bred men også kritisk dansk kilde til nyheder, kritik og journalistik fra tegneseriens verden. Initiativtagere en en bred vifte af folk fra det danske tegneseriemiljø, inklusive undertegnede. Chefredaktør er Erik Barkman. Han skriver følgende i sin velkomst:

“Nummer 9 er et nyt magasin på nettet for alle med interesse for tegneseriemediet : eller den niende kunstart, som de siger i Frankrig. På Nummer 9 vil vi bringe anmeldelser, nyheder og baggrundsstof, som henvender sig til både nye og garvede tegneserielæsere.

Bag Nummer 9 står en samling skribenter, der har slået deres folder hos bl.a. Rackham, Tegneseriesiden og tegneseriemagasinet STRIP! Tilsammen vil staben bestræbe sig på at dække alt fra humørstriber og klassiske superhelte over den fransk-belgiske albumtradition til manga og eksperimenterende graphic novels.

Vi har indgået et samarbejdet med STRIP!, som betyder, at vi har fået lov til at bringe artikler fra bladets omfattende arkiv. Det er en enestående mulighed, som forhåbentlig vil komme mange læsere til gode.

Vi håber på interessante dialoger, så skriv endelig kommentarer til indlæggene.

God fornøjelse!”

Adressen er www.nummer9.dk — sæt bogmærke eller smid det i din feed!

Danmark har i alt for lang tid manglet et tilgængeligt og kvalitetsbevidst dansk tegneseriesite. Lad os håbe på, at nummer9 vil udfylde den rolle!