hyde_t.jpg
Så er endnu en international gæst til den kommende danske, internationale tegneseriefestival, Komiks.dk, blevet annonceret. Britiske Kevin O’Neill har en stolt fortid i seriemagasinet 2000AD, særligt med “Nemesis the Warlock”, forfattet af Pat Mills, og var i mange år bedst kendt for den veldrejede og morsomme, Judge-Dredd-på-Epo-tæsker-superhelte-serie Marshall Law, ligeledes med Mills bag skrivemaskinen.

Hans claim to fame i dag er naturligvis The League of Extraordinary Gentlemen, forfattet af Alan Moore, der har givet ham mulighed for at vise sit talents bredde hinsides satirisk ekspressionisme. Det er i stigende grad blevet klart hvorledes han arbejder i klar forlængelse ikke blot af af den britiske tradition for såvel væsset satire, men også dens Kitchen Sink-realisme, hvilket giver de groteske løjer en overraskende fintfølt menneskelig dimension. Det lader til at blive en fin festival i år!

Læs pressemeddelelsen her.