ware_k_dk.jpg
Store nyheder for dansk tegneseriekultur — næste års internationale tegneseriefestival i København, Komiks.dk, bliver gæstet af ingen ringere end Daniel Clowes og Chris Ware. Clowes er manden bag mesterværker som Ghost World, Ice Haven og “The Death Ray” — førstnævnte endda udgivet i Danmark af Aben Maler. Ware har skabt den paradigmesættende Jimmy Corrigan, the Smartest Kid on Earth, som er på vej på dansk, inden Komiks.dk, også fra Aben Maler.

Der er tale om to af tidens absolut største tegneseriekunstnere — det bliver simpelthen ikke bedre. Sæt allerede nu kryds i kalenderen ved d. 21-23 maj 2010.

Det tegner godt!

clowes_k_dk.jpg
I mellemtiden kan du checke for, hvad vi her på siden og på hendegangne Rackham har skrevet om d’herrer gennem tiderne: Ice Haven og “The Death Ray” af Clowes, Jimmy Corrigan, ACME Novelty Datebook og ACME Novelty Library #19 af Ware. Læs også Clowes’ serie til New York Times Magazine, “Mister Wonderful”, her. Nåja, og check det her cool billede.