vh15side14_t.jpg
Peter Madsen og — formoder jeg — Henning Kure, der netop har afsluttet deres store Valhalla-projekt, vil i morgen, fredag d. 18 mellem kl. 16.00-18.00, være at finde i Fantask, hvor de vil signere det nye album Vølvens syner og deres andre tegneserier. Hvis du gik glip af seancen i Faraos i sidste uge, er her endnu en chance for at trykke d’herrer i hånden for endt arbejde.

Og så har jeg i øvrigt modtaget denne pressemeddelelse fra Mads Bluhm — formand Komiks.dk, bestyrelsesmedlem Dansk tegneserieråd, Børne- og ungdomsbibliotekar Allerød bilbiotek — om et større Valhalla-arrangement i Allerød d. 24 oktober:

En eftermiddag i Valhalla med Peter Madsen
Valhalla er en af de mest populære danske tegneserier, og det har den været siden første album udkom i 1979. I år udkommer det uigenkaldeligt sidste Valhalla album “Vølvens syner”, hvor blandt andet Ragnarok spiller en stor rolle. Det er slutningen på en æra, og det skal selvfølgelig fejres.

Peter Madsen fortæller
Allerød Biblioteks BibZone har derfor i samarbejde med Allerød Bio inviteret Peter Madsen til at fortælle om Valhallas udvikling, 30 års arbejde med serien, om at dykke ned i den nordiske mytologi og om endelig at være nået frem til afslutningen.

Valhalla på det store lærred
Efter Peters foredrag får publikum en sjælden mulighed for at opleve den flotte tegnefilm “Valhalla” på det store lærred. Peter var med til at skrive manuskript til og instruere filmen i 1986.

Tegnekonkurrence med flotte præmier
Op til vores Valhalla-arrangement den 24. oktober laver Allerød Bibliotek en tegnekonkurrence, hvor selveste skaberen af Valhalla, Peter Madsen, er dommer.

Opgaven er enkel: Tegn en figur eller en scene fra den nordiske mytologi og skriv navn, alder, adresse og telefonnummer på bagsiden af tegningen. Tegningen skal være udført på et A4 ark.

Der er 3 alderskategorier man kan deltage i:

4-8 år
9-14 år
15 år og op efter

Hovedpræmien i hver kategori er et splinternyt “Valhalla 15: Vølvens syner” album med en signatur og en flot originaltegning fra Peter Madsens hånd i.

Konkurrencen løber fra den 16. september, og tegninger skal senest være afleveret på Allerød Bibliotek fredag den 23. oktober kl. 12.00. De indleverede tegninger vil være udstillet på Allerød Bibliotek frem til konkurrencens slut.

Signering:
Efter filmen vil det være muligt at købe det nye Valhalla album, “Vølvens syner”, og få det signeret af Peter Madsen.
Hvornår:
Lørdag den 24. oktober
Kl. 13.00

Hvor:
Allerød Bio
Frederiksborgvej 17, 3450 Allerød

Entré:
90 kr. incl. foredrag, film og popcorn.