broken-bones.jpg
Det er netop kommet Bunkeren for øre, at Torben Hansen har besluttet sig for at indstille produktionen af gratistegneseriebladet Free Comics. Sidste nummer bliver således det netop udkomne sommernummer, nummer 53.

Torben skriver:

Hej Alle!
Jeg har besluttet at stoppe Free Comics. Det er blevet for meget bøvl for mig at lave; det er ikke sjovt mere. Desuden har den såkaldte krise også en effekt på selv et produkt der ligger så langt uden for normal markedsøkonomisk tænkning som Free Comics. Mange budgetter har været indskrænkede, og nogle af de firmaer der har hjulpet med distributionen er enten gået rabundus eller omstrukturerede, med den følge, at jeg skulle til at bygge distributionsnetværket op igen. Det nåede at blive til 53 numre, og godt et par tusind sider med nye danske serier. Det’ sgudda også meget godt.

Jeg vil fortsat udgive tegneserier, nu skal de bare ikke foræres væk. Nu hvor folk ingen penge har, vil jeg sælge dem istedet. Så smart er jeg nemlig.

En kæmpe tak til alle jer, der har været med til at lave Free Comics, for jeres engagement og bidrag.

Bedste hilsener,

Torben

Vi her i Bunkeren ønsker hermed at udtrykke vore kondolencer — projektet Free Comics voksede fra at være en god græsrodsidé til en veritabel institution i det danske tegneseriemiljø — et sted hvor flere markante yngre talenter, fx. Johan Krarup, Anders Brønserud, Jacob Rask Nielsen, Christian Skovgaard og nu, med nummer 53, Mikkel Sommer, har slået nogle af deres første offentlige tegneseriestreger. Et skidt og kanel-projekt drevet af idealisme og knofedt til oplag i området 20.000 eks., samt et lille dobbeltforlag med smag for skæve tegneserier.

Hatten af! Og held og lykke til Torben — og projektets andre involverede — med fremtidens projekter!

Billede fra Mikkel Sommers korte bidrag til det seneste nummer af Free Comics. Her kan du læse Rackhams noget uimponerede anmeldelse af bladet fra 2004, da det trådte sine barnesko, og her kan du læse vores interview med Torben fra 2006, just som han havde startet forlaget Brun Blomst.

4 Comments

  1. Godt gået, Torben! Free Comics blev (som Matthias osse siger) en institution i dansk tegneseriekultur i en periode, hvor der ikke skete meget. Outputtet er i sig selv en fantastisk, energisk præstation, helt uden sidestykke, taget vilkårerne i betragtning.

    Jeg håber Brun Blomst og alle de andre aktiviteter fortsætter med uformindsket styrke, og at dit krøllede hoved bliver ved med at finde på. Hermed tildeles du Dansk Tegneseriekulturs Hæderspris for lang og tro tjeneste!

    go vind!

Comments are closed.