kristoffermogensen.jpgDet er med stor sorg, at Metabunkerens redaktion erfarer, at den mangeårige tegneserie- og populærkulturformidler, samt tegneserieforfatter, Kristoffer Mogensen er død. Jeg selv mødte ham desværre kun en enkelt eller to gange, men husker ham som et ualmindeligt venligt og imødekommende menneske.

Han var måske den første person jeg ikke kendte, som viste interesse for Rackham, da jeg troppede op til en Fahrenheit-reception med et snoldet fejltryk af første nummer engang i tidernes morgen. Han nævnte det sågar i Troldspejlet, hvor han redigerede tegneseriestoffet, for hvilket jeg altid har været meget taknemmelig. Det er naturligvis kun en mindre handling blandt mange andre og mere vægtige i et aktiv liv, men ikke desto mindre en, der forekom mig emblematisk for Kristoffer Mogensen.

Hvil i fred.

Andre har kendt ham langt bedre. Seriejournalen har samlet mindeord fra Per Sanderhage og Jacob Stegelmann.