hemmingsson_t.jpg
I dagens Information står at læse en artikel om svenske tegneserier, og ikke mindst et sjældent forekommende fænomen på dansk — kvindelige tegneserietegnere. Forlægger hos Kartago Rolf Classon udtaler bl. a. at deres bedst sælgende svenske serier sælger i området 20.000-30.000 eksemplarer — helt uhørt i Danmark, selv for Valhalla og Strid, hvis det han siger altså er korrekt forstået af journalisterne.

Det har længe været åbenbart, at den hjemmebryggede tegneserie har det væsentligt bedre hos vore naboer end herhjemme, og artiklen der også bringer kommentarer fra Seriefrämjandets Fredrik Strömberg, Aben Malers forlægger Steffen Maarup og Bunkerens egen T. Thorhauge, kommer med nogle bud på hvorfor: bedre kulturel repræsentation, større kulturpolitisk satsning og hele to serieskoler spiller alle en stor rolle, men det samme gør aspekter af den svenske serietradition. Noget vi kan lære af? Det tror jeg nok!

Læs også avisens interview med tegneren Nina Hemmingsson.