pushwagner_soft_t.jpg
Til vore norske læsere vil jeg lige benytte lejligheden til at hype både mig selv og — især — den bog, jeg i har anmeldt i denne uges udgave af Morgenbladet: Pushwagners Soft City (kræver desværre abonnement at læse). Serien, der er fra starten af 70erne udgør på det nærmeste et blåtryk for den nu så feterede, men i mange år marginaliserede kunstner. Det er noget af en tour-de-force af en tegneserie, klart forud for sin tid. Og den både indre og ydre nødvendighed man fornemmer løfter den over de hippie-klicheer om det mekaniserede vestlige samfund den lægger for dagen. Et flot og konsekvent værk, der har informeret Pushwagners senere produktion, ikke mindst serien En dag i Familien Manns liv, der ret beset er en mere elaboreret udgave af samme vision.

For de — nok primært ikke-norske — læsere, der ikke ved hvem Pushwagner er, eller bare ønsker at vide mere, check især denne artikel og kig også forbi denne gamle Pushwagner-side.