tilbage til forsiden


skriv til Rackham
Leder
Nyheder
om Rackham
Butik
Postliste
Kontakt
Links
Tema
Artikelbase
Interviews
Essays
Anmeldelser
Dokumentation
Nekrologer
Debat
Forum

RACKHAM I ANGOULÊME
Rackhams samlede Angoulême-dækning
Af Matthias Wivel & T. Thorhauge

Her kan du finde Rackhams samlede dækning af den store tegneseriefestival i Angoulême gennem årene.

 

2006:

LINSELUS - ANGOULÊME 2006

Rackham og rosset til festival
Af Matthias Wivel & T. Thorhauge

MW & TT 04/02/2006

JEAN-MARC THÉVENET FYRET SOM LEDER AF ANGOULÊME-FESTIVALEN
Jean-Marc Thévenet, der siden 1998 har været leder af den internationale tegneseriefestival i Angoulême, bekræftede i dag overfor pressen, at han er blevet afskediget fra posten. Dette sker som følge af en artikel i den regionale avis Charente libre, der gjorde opmærksom på, at Thévenet sideløbende med sin post i Angoulême, er centralt involveret i planlægningen af den endnu urealiserede biennale for samtidskunst i Le Havre, uden at bestyrelsen har vidst det. Dette har nu ført til hans afskedigelse.
Mere: ActuaBD
Læs også: Rackhams Angoulême 2006-reportage

MW 23/02/2006

VINTER I HICKSVILLE
Angoulême 33 wrap-up
Af Matthias Wivel

MW 01/02/2006

ANGOULÊME: DON'T LOOK BACK
Hvori Team Rackham + Deleuze uforvarende konfronteres med endnu flere overrumplende problemer
Af T. Thorhauge

TT 01/02/2006

BUMSESTIL ENCORE
Team Rackham smadrer videre, denne gang med vold til følge
Af T. Thorhauge

TT 30/01/2006

KURATORER EFTERLYSES STADIG
Udstillingerne på Angoulême-festivalen
Af Matthias Wivel

MW 30/01/2006

PIRATERNE INDTAGER ANGOULÊME!
De små forlags modangreb
Af Matthias Wivel

MW 27 & 30/01/2006

LEWIS TRONDHEIM GRAND PRIX
Vinderen af årets Grand Prix de la ville d'Angoulême, den store tegneseriefestivals hovedpris, er netop blevet annonceret: Lewis Trondheim. Næste års festivals præsident bliver således den første repræsentant for den generation af serieskabere, der i løbet af 90erne fornyede den franske tegneseriekunst og -branche. Og Trondheim er et logisk valg, da han måske mere end nogen andenhar inkarneret disse ændringer: han er medstifter af det centrale, fornyende forlag L'Association, han har været en af hovedmændene i fornyelse af den fransksprogede albummainstream for de store forlag Dargaud og Delcourt og så har han naturligvis været en usædvanlig produktiv serieskaber med arbejder indenfor en bred vifte af genrer, fra det formalt eksperimenterende og det selvbiografiske over humoristiske eventyrserier til serier og billedbøger for de helt små. Trondheim besluttede sig sidste år for at drosle alvorligt ned på sit arbejde og tegner nu kun sjældent, men er forstsat manuskriptforfatter på en række serier og fungerer også som redaktør på Delcourts nye auteur-tegneserielinie 'Shampooing'.

MW 29/01/2006

IKKE JORD.
IKKE LUFT.
JIM LEE.
JIM LEE.

Af T. Thorhauge

TT 28/01/2006

ANGOULÊME: DAGENS INDTRYK
Koldt vejr, murren i krogene og fejende flot Dieck
Af T. Thorhauge

TT 28/01/2006

RACKHAM I ANGOULÊME!
Gipi, Gibrat og Davodeau vinder de tunge priser
Af Matthias Wivel

MW 27/01/2006

 

2005:

ANGOULÊME-FESTIVALEN FÅR NY LEDER
I den forgangne uge meldte formanden for Festival International de la Bande Dessinée - Europas største og mest prestigefyldte tegenseriefestival i Angoulême, Frankrig - Yves Poinot, at han nu fratræder sin stilling "af personlige årsager". Festivalens næstformand Dominique Brechoteau overtager stillingen. Mens det sidste år lykkedes Poinot og hans kolleger at vende festivalens betydelige underskud til et lille overskud, står festivalledelsen overfor en længere række svære udfordringer de næste år. Blandt disse er det store offentlige byfornyelsesarbejde, der betyder at festivalens epicenter, den store Champ de Mars-plads, er indisponibel til næste festival i januar 2006, samt den igangværende flytning af tegneseriemuseet Centre National de la Bande Dessinée (CNBDI) og spørgsmålet om det når at genåbne inden da. Dertil kommer den samling af festivalen og CNBDI under en regional industriel og kommerciel adminstration, som Angoulêmes rådhus og Charenteregionens politikere har til hensigt at effektuere. En stor del af festivalens medlemmer er mod denne sammenlægning og Poinot selv har også udtalt sig skeptisk i forhold til den. Om hans afgang har noget med denne sag at gøre er uvist, men der venter i hvert fald Brechoteau en stor udfordring i den.
Mere: ActuaBD
Om FIBDs situation: ActuaBD

MW 09/10/2005

ANGOULÊME 32 OVERSTÅET
Wolinski grand prix-vinder; art spiegelman hædret
Af Matthias Wivel

MW 30 & 31/01/2005

 

2004:

PROGRAMMET FOR ANGOULÊME 2005 OFFENTLIGGJORT
Programmet for den 32. tegneseriefestival i Angoulême, der afholdes d. 27-30 januar 2005 og præsideres af den schweziske serieskaber Zep (Titeuf), er netop blevet offentliggjort. Der bydes, udover den givne Zep-retrospektiv, på udstillinger med Blake & Mortimer, Claire Wendling (Lumières d'Amalou), Dave Cooper (Weasel), samt en retrospektiv Disney-udstilling. Derudover hædres Hugo Pratt på ti-året for sin død ved natlige projektioner af hans serier på byens rådhus. Blandt de internationale gæster finder man Eddie Campbell (Bacchus, Alec), art spiegelman (Maus), Milo Manara (Klik-toris! mv.), Craig Thompson (Blankets) og den japanske gekiga-pionér Yoshihiro Tatsumi.
Mere: BD Angoulême


MW 27/10 & 2/11/2004

ANGLOULÊME 31 OVERSTÅET
Zep grand prix-vinder
Af Matthias Wivel

MW 25/01/2004

 

2003:

ANGOULÊME-PRISERNE SKIFTER NAVN
Europas fornemste tegneseriepriser får mere publikumsvenligt navn
Af Matthias Wivel

MW 22/11/2003

OM ANGOULÊME 2004
En smagsprøve på officielle program for Europas største tegneseriebegivenhed er netop blevet offentliggjort. Den 31. tegneseriesalon i Angoulême, hvis præsident er sidste års Grand Prix-vinder, Regis Loisel, byder bl.a. på udstillinger af Dave McKean, kunstnergruppen Atélier Sanzot, Joann Sfar, bidragydere til det schweiziske blad Thcô!, såvel som præsidenten selv. Derudover vil en specielt udstilling tilegnet multimediefænomenet "Groland" være at finde på festivalen. Blandt de internationale gæster på festivalen, vil man bl.a. kunne finde Dave McKean, Cizo, Winschluss, Chris Ware, Carlos Nine og Scott McCloud.

MW 16/10/2003

ANGOULÊME-FESTIVALEN HAR VOKSEVÆRK
Angoulême-festivalens 30-jubilæum var en stor succes. Som tidligere rapporteret, har det franske kulturministerium lovet en tredobling af den offentlige støtte til festivalen, der nu officielt rangerer som den femtevigtigste kulturbegivenhed i Frankrig. Festivalledelsen har endvidere kontaktet tegneserieaktivister i lande som Portugal, Belgien, Italien og Japan med henblik på et nærmere samarbejde, der bl. a. skal resultere i udveksling af udstillinger, udvikling af mulighederne for at udenlandske tegneserieskabere kan komme og bo i Angoulême og oprettelsen af nye finansieringsmuligheder for tegneserierelaterede begivenheder i EU-regi.
Mere: The Splash
Festival Internationale de la BD

MW 06/02/2003

ANGOULÊME 30 OVERSTÅET
Loisel og Ware de store prisvindere
Af Matthias Wivel

MW 27 & 31/01/2003

 

2002:

ANGOULÊME 30
Programmet for den 30. udgave af Angoulême-festivalen offentliggjort

Af Matthias Wivel

MW 15/11/2002

re: CECI N'EST PAS "'ITCHCÅCKE"
Af Poul Petersen

MW 02/04/2002

CECI N'EST PAS "'ITCHCÅCKE"
En personlig rapport fra Angoulême 2002
Af Matthias Wivel

MW februar 2002

2001:

re: SLARAFFENLAND?
Af Poul Petersen

MW 2001

SLARAFFENLAND?
Om Angoulême 2001
Af Matthias Wivel

MW 2001

[04/04/2006] 

 

klik på billedet for at se det i en større version

 

 

 


links:
BD Angoulême

 

 

 

Rackhams forum

 

 

 

tilbage til Nyheder© 2006 Rackham. All rights reserved. The illustrations and text are © 2006 the respective artists and authors. All rights reserved.