burns.gif
Der er åbenbart ikke en ende på de gode nyheder for næste års internationale tegneseriefestival i København, Komiks.dk. Ware-Clowes-synergien lader til at have trukket tredje del af kløveret med sig, så festivalen nu også kan præsentere Charles Burns som officiel gæst!

Burns er endnu en af mestrene indenfor den fornyelse af tegneserien, vi har set de seneste 10-20 år. Han var fast bidrager til Art Spiegelman og Francoise Moulys legendariske Raw og er kendt derfra med serier der gik på strandhugst i hans barndoms populærkultur og americana, så de kunne agere klangbund for det underbevidsthedens følelsesregister, der animerer hans arbejde. Hans kontrastrige, rent definerede grafiske billeder er umiddelbart genkendelige, og eminente til fortættelsen af de ofte ganske ukomfortable, for ikke at sige skræmmende følelser han sætter i spil.

Den foreløbige kulmination var hans monumentale tiårsprojekt, Black Hole, som han afsluttede i 2004 — et stort anlangt ensemblestykke, der benytter mutationen som metafor for pubertetens modningsproces. Et følsomt realiseret tidsbillede, der fanger 70ernes ungdomskultur og samtidig leverer en dybt menneskelig historie med al den gru og skønhed en sådan bør indeholde.

Sort Hul, som den kommer til at hedde, er under forberedelse hos Forlaget Fahrenheit. Festivalen løber af stabelen 21-23 maj, 2010.

For mere info, check denne udgivelsesoversigt, denne profil, denne galleripræsentation og dette interview. Pressemeddelelsen er her.