tt_forlaeggere.jpg
Aftenens stiftende generalforsamling i Dansk Tegneserieråd var en stor succes. Med et fremmøde på ca. 70 mennesker og — forstår jeg, der desværre ikke var til stede — rigtig god stemning, kom Rådet godt fra start. Den valgte bestyrelse ser sådan ud:

Formand: Thomas Thorhauge
Bestyrelsesmedlemmer: Marianne Eskebæk Larsen, Allan Haverholm, Paw Mathiasen (kasserer), Steffen P. Maarup, Carsten Søndergaard, Matthias Wivel
Suppleanter: Mads Bluhm, Ulf Reese Næsborg
Revisor: Anders Hjorth-Jørgensen
Revisorsuppleant: Rikke Platz Cortsen

Den nyvalgte formand var i DR2 Deadline samme aften, udsendelsen skulle være til at fange her fra en gang i løbet af fredagen. Derudover var der bred dækning af Rådet hele dagen, fra P3 Morgen (med undertegnede) og P2 Kulturnyt (med Steffen Maarup), til forsiden af Politikens kultursektion, der bragte en artikel om danske tegneserieforlæggere og en kort gennemgang af mediets udgivelseshistorie i Danmark siden albummets fremkomst i 70erne.

I det hele taget er nyheden om Rådet blevet modtaget overvældende positivt. Vi har allerede fået en del lovende tilkendegivelser, både fra tegneseriemiljøet og udefra, så vi ser spændende muligheder på horisonten. Nu skal der arbejdes for sagen!

Illustration af T. Thorhauge til Politikens artikel om danske forlæggere. Kan du se, hvem der er hvem? Svaret kan læses her.

4 Comments

  1. Ja, det klarede du sgu’ rigtig fornemt, blot ærgerligt at producer og kameramand tonsede rundt i glasbutikken i deres infantile glæde over Garfield-albummet…

  2. Ja, jeg så det godt bagefter, men heldigvis tog den flinke Kurt Strand jo fat i Palestine, så man lige fik set et par sider alligevel.

Comments are closed.