I går indledtes retssagen mellem det satiriske ugeblad Charlie Hebdo og tre muslimske organisationer. Det drejer sig naturligvis om førstnævntes publicering af Jyllands-postens muhammed-tegninger, og der er tale om et civilt søgsmål. Sagen føres ved en domstol i Paris, og der er linet op til det helt store rivegilde: tonsvis af medier er repræsenteret, de muslimske organisationer har hyret selveste Jacques Chiracs advokat, og søreme om ikke Jyllands-postens egen Flemming Rose vidnede på førstedagen. Sagens kerne er det velkendte skisma: påberåbelsen af ytringsfriheden på den ene side, og dæmonisering af muslimer på den anden. Charlie Hebdo har fuld støtte fra Journalister uden grænser, stort set alle franske politikere og femtrædende intellektuelle. Metabunkeren ville gerne have været med, men på grund af aviskrigen er der blevet skåret på bunkerens rejsekonto. Til gengæld har Jyllands-Posten (hvem ellers?) en fyldig og underholdende dækning, læs mere her.